UA / RU
Підтримати ZN.ua

На онлайн-мітинг на підтримку Херсона зібрались 36-ти тисяч учасників

Найближчим часом онлайн-мітинги відбудуться в інших містах.

Впродовж тижня на віртуальній версії херсонського проспекту Ушакова в Instagram зібралося понад 36 000 людей. Усі вони залишили на сторінці івенту більш як 36 000 коментарів з текстом «Херсон — це Україна!».

Також кампанія на підтримку Херсона зібрала 75 000 вподобань та 19 600 репостів. А це значить, що кампанію на підтримку Херсона побачили мільйони українців, в тому ж числі й самі херсонці.

Спершу кожного учасника онлайн-мітингу планували тегнути на сторінці, але через велику активність українців, алгоритми Instagram тимчасово блокують таку можливість.

Мітинг запускала ініціатива «Жовта Стрічка», щоб підтримати українців у тимчасовій окупації та дати їм можливість безпечно вийти з протестом навіть в умовах війни. Для цього місце зустрічі перенесли з реальної вулиці на цифрову вулицю в Instagram: метр за метром відмалювали центральний проспект Херсона — з усіма будинками, парками та перехрестями.

Щоб потрапити на мітинг, достатньо було написати «Херсон — це Україна!» у коментарі до будь-якого фрагмента проспекту на сторінці kherson.is.ua

На цьому ініціатива «Жовта Стрічка» не планує зупинятись і продовжить розпалювати завзяття українців. Скоро анонсують онлайн-мітинги й на підтримку інших тимчасово окупованих міст України.

Підписуйтеся і слідкуйте за оновленнями, підтримайте українців в окупації!

Всі майбутні мітинги відбуватимуться тут.

Читайте також: Українські військові на Херсонщині відкинули окупантів з першої лінії оборони – Хлань

Зазначимо, наразі деякі підрозділи ЗСУ перебувають вже за 10 кілометрів від міста Херсон. При цьому станом на 11 червня українські військові вели контрнаступ в області одразу на трьох напрямках.