UA / RU
Підтримати ZN.ua

На онлайн-карті з укриттями в Києві з’явилися уточнення

У Києві є близько 5 тисяч укриттів на випадок надзвичайних ситуацій.

На онлайн-карті з адресами укриттів на випадок надзвичайних ситуацій у Києві з’явилися уточнення, повідомляє КМДА.

На карту додали позначки з уточненнями, яка саме споруда подвійного використання знаходиться за адресою: підвал, підземний паркінг, підземний перехід, станція метро, і чи облаштовано на ній пандус.

«Якщо мешканці будинків виявлять підвальне або інше приміщення біля своїх помешкань, яке придатне для укриття у разі виникнення надзвичайної ситуації, ми розробили рекомендований алгоритм дій громадян міста Києва в такій ситуації. Його теж розміщено на сайті КМДА», – сказав директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

У Києві є близько 5 тисяч укриттів на випадок надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. У мирний час їх використовують альтернативно: там можуть бути магазини, аптеки, кафе чи перукарні, але в разі надзвичайної ситуації керівники закладів повинні відчинити двері і надати захист населенню.

Читайте також: Чи бояться росіяни війни?

Кілька днів тому міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що КМДА затвердила план евакуації населення на випадок повномасштабного вторгнення РФ

Активно обговорюючи терміни, способи та цілі військової операції Росії проти України, експерти та політики здебільшого упускають один аспект: вперше в історії людства повномасштабна війна може розвернутися на території країни, напханої ядерними, хімічними та нафтогазовими об'єктами. Які наслідки воєнні дії можуть мати для України, Європи та світу — читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна у «замінованій» країні…»