UA / RU
Підтримати ZN.ua

На одній зі станцій київського метро встановили нові турнікети

У КП "Київський метрополітен" повідомили, що обладнання було зроблено в Україні.

У Києві на станції метро "Льва Толстого" у тестовому режимі запустили нові турнікети. Як повідомила сьогодні прес-служба комунального підприємства "Київський метрополітен", обладнання українського виробництва працюватиме для проходу пасажирів, які користуються безконтактними картками для оплати проїзду.

"Це дозволить провести якісну перевірку функціоналу техніки в умовах київського метрополітену, а також перерозподілити пасажиропотоки для зручності пасажирів (режим "fast line")", - йдеться у повідомленні.

У підприємстві зазначили, що такі турнікети можуть з'явитися й на інших станціях метрополітену, у разі позитивних результатів роботи обладнання на "Льва Толстого".

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів у рамках програм інфраструктурного розвитку регіонів направить 2,5 млрд гривень на фінансування проекту будівництва лінії метрополітену на житловий масив Виноградар у Києві. Згідно з проектом будівництва, нова ділянка лінії метрополітену буде складатися із станцій "Мостицької" та "Проспекту Правди", а також ділянки вилочного відгалуження у бік станції "Виноградар".