UA / RU
Підтримати ZN.ua

На одній з ділянок в Авдіївці бійці 3-ї ОШБр в оточенні. Зараз вони намагаються розірвати кільце — Кудряшов

Він запевнив, що в окупантів немає сил, аби втримувати укріпрайон "Зеніт", який залишили захисники учора. 

Заступник командира 3-ї ОШБр майор Родіон Кудряшов розповів, що на одній з ділянок в Авдіївці воїни бригади перебувають у повному оточенні. Під час ефіру на "Радіо Свобода" він наголосив, що у захисників є змога прорвати це кільце з допомогою ударно-штурмових дій, і в них це виходить.  

"Нам доводиться відходити з позицій, тому що їх просто рівняють із землею, тобто позиція зруйнована, і наші військовослужбовці відходять на більш вигідні позиції, для того, щоб утримувати лінію оборону, — розповів військовий про ситуацію там. — Також у деяких випадках ми не бачимо доцільності в утриманні тих чи інших позицій всередині міста, і теж переходимо на більш вигідні позиції, для того, щоб якісніше чинити опір". 

Щодо захоплення окупантами укріпрайону "Зеніт" він додав, що ця подія має психологічне значення для військових країни-агресора. Втім, сил, аби втримати цю ділянку, у них немає. 

Читайте також: Авдіївський коксохім — новий "дім" 3-ї ОШБр: у бригаді розповіли про застосуванням ворогом фосфорних снарядів

Нагадаємо, один з військових ЗСУ розповів, що ситуація в Авдіївці Донецької області не контрольована, як про це заявляє військове командування, а критична. За його словами, бійці 2-ї роти 1-го батальйону 110-ї бригади готові відходити з однієї з ділянок там, але командування затягує цей процес та відмовляє пораненим в евакуації. Ба більше, захисникам, які вже не можуть оборонятися, обіцяють допомогти з боєкомплектом та припасами замість безпечного відведення.