UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Одещині випробували ракетну систему "Вільха"

Заступник секретаря РНБО зазначив, що вже ухвалили рішення, необхідні для швидкого прийняття ракет на озброєння.

У четвер, 25 липня, в Одеській області вчергове випробували ракети реактивної системи залпового вогню "Вільха" зі збільшеною дальністю ураження, повідомила пресслужба Ради національної безпеки та оборони. На випробуваннях був присутній заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

"Стрільби відбулися успішно", - заявив заступник Секретаря РНБО України.

За його словами, що Рада нацбезпеки і оборони ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет РСЗВ "Вільха".

Попереднє випробування ракет РСЗВ "Вільха" відбулися в червні на Одещині. Боєприпаси і комплектуючі ракетного комплексу виготовляють в Україні.

Серійне виробництво реактивного комплексу залпового вогню "Вільха" почалося наприкінці грудня 2018 року, модернізована "Вільха-М" здатна вражати ціль на відстані майже вдвічі більшій, ніж доступно зброї, що перебуває на озброєнні ЗСУ в даний час. Керовані ракети "Вільхи" вражають ціль на відстані 70 км, модернізованої РСЗВ "Вільха-М" - на відстані 130 км.

Зазначимо, РСЗВ "Вільха" створена на основі модернізованої радянської РСЗВ 9К58 "Смерч", вона є новим поколінням "Градів". Система розміщена на шасі КрАЗ і оснащена кабіною на п'ять місць. Маса - майже 20 тонн, максимальна швидкість - до 85 км/ч.