UA / RU
Підтримати ZN.ua

На нових блокпостах в окупованому Криму ОМОН переглядає автобуси

Перевірка автобусів здійснюється на основних трасах півострова

Озброєні співробітники ОМОН спільно з російським ДАІ зупиняють і перевіряють автобуси на встановлених напередодні блокпостах в окупованому Криму, повідомляють "Крим.Реалії".

Зокрема, в Сімферополі такий блокпост обладнаний при повороті на аеропорт. Очевидці з числа пасажирів відзначають, що перевірка автобусів здійснюється на основних трасах півострова: дивляться документи у водіїв, оглядають транспорт зовні і через вікна – пасажирський салон.

На трасах півострова спостерігається значна кількість автомобілів ГИБДД з співробітниками в бронежилетах. При цьому, як зазначають жителі півострова, незважаючи на колапс на админгранице, таксисти, як і раніше пропонують їхати в херсонську Новоолексіївку через "Чонгар".

Читайте також: В окупованому Криму хочуть заборонити домашні молитви мусульман – муфтій

Раніше в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму у неділю, 7 серпня, з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на "Чонгарі".

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінкордоні чутні автоматні черги та бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

В той же час, за повідомленням Кримської правозахисної групи, яка посилається на свідчення місцевих жителів, російська влада через керченську переправу перекинула на окупований Кримський півострів велику кількість техніки військового призначення.