UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для наступу на будь-якому з напрямків Росії необхідно щонайменше 100 тисяч військових — аналітик

Нарожний запевнив, що підготовка такого угруповання не зможе залишитися непоміченою. 

Учора в ISW розповіли, що російська армія може розпочати новий масштабний наступ лише на одному напрямку, і експерти вважають, що оберуть окупанти авдіївський, хоча вони й накопичують особовий склад вздовж майже усієї лінії фронту. Військовий аналітик та засновник організації "Реактивна пошта" Павло Нарожний у коментар Liga.net констатував, що для такої операції на будь-якій з ділянок фронту агресору знадобиться щонайменше 100 тисяч військових. 

"Підготовку (такого угруповання - ред.) буде видно і за супутниковими знімками, і за даними розвідки, і за інформацією у відкритих джерелах", — заявив Нарожний.

За його словами, наступ може відбутися лише там, де зараз ведуться активні бойові дії. Аналітик вважає, що окупанти оберуть Лимано-Куп'янську вісь або Вугледар. Перший варіант допоможе агресору покращити логістику для забезпечення бахмутського угруповання, а другий — убезпечити для себе Азовське узбережжя та скоротити лінію фронту. 

Читайте також: В армії Естонії сумніваються, що Росії вистачить сил на новий масштабний наступ

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський припускає, що російські сили можуть готуватися до нового наступу наприкінці травня або в червні. Та він попередив, що українські військові наразі не готові захищатися через брак озброєння. Ба більше, він не виключає, що ЗСУ навіть доведеться поступово відступати, якщо ситуація не зміниться і питання допомоги Києву у Палаті представників так і залишиться у підвішеному стані.