UA / RU
Підтримати ZN.ua

На мосту Патона у Києві символіку СРСР замінили на Архангела Михаїла

Щоправда, краєзнавець, який опублікував відповідні фото, розкритикував новий барельєф.

© Семен Широчин/Facebook
© Семен Широчин/Facebook
© Семен Широчин/Facebook
© Семен Широчин/Facebook

На мосту Патона у Києві одну із зірок замінили на барельєф Архангела Михаїла. Про це у Facebook повідомив краєзнавець Семен Широчин.

За його словами, замість чавунного лиття барельєф Архангела зробили із «якогось порошкового металу. Через це, як зазначив Широчин, «обличчя Архангела побите дрібними дірками – начебто шрамами від юнацьких прищів. Декілька замерзань-розмерзань і барельєф буде схожий на весняну трасу з вибоїнами».

«Вся конструкція стоїть пару тижнів, а в складки лиття вже забилася купа бруду. Її можна відмити хіба що потужним керхером. Давно такий бачили у шляховиків? Інший неминучий супутник горе-ливарників – іржа. Усі декоративні болти свіжовстановленої секції вже поіржавіли. Як і поржавіла шишка, яку чомусь поставили по центру поручнів на місце молота. А там де шишка стояла в початковому проєкті по краях перила – тепер пустка. Чому хоча б гулю не можна було залишити на місці? Робота на рівні гаража з 3Д-принтером», – написав Широчин.

Читайте також: Міст Патона реставрують і розширять для автомобілів

Нагадаємо, у 2014 році міст Патона визнали аварійним, а у 2018 році – критично аварійним. Реставрацію мосту Патона планують завершити до 31 грудня 2025 року. Ремонт коштуватиме близько 7 мільярдів гривень. У процесі ремонту планується розширити міст до 8 смуг та додати велодоріжки.