UA / RU
Підтримати ZN.ua

На "мосту Кличка" знову замінюють скляні елементи

Цього разу скло тріснуло на перилах.

У Києві на "мосту Кличка" знову тріснуло скло, цього разу на скляних перилах. Як повідомили в комунальному підприємстві "Інженерний центр", пошкоджені елементи перильних огороджень пішохідно-велосипедного моста, що з'єднує парки "Володимирська гірка" і "Хрещатий", замінять за два дні.

Демонтаж і заміну скляного елемента планують здійснити у середу, 31 липня. Скло знімуть, відправлять на експертизу, щоб встановити причини несправності.

Також фахівці вивчають відео з камер спостереження, щоб виключити пошкодження скла внаслідок акту вандалізму.

Відкриття пішохідно-велосипедного мосту в Києві відбулася у суботу, 25 травня. На наступний день рух по мосту тимчасово перекрили через тріщини в скляних секціях мосту. Мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що поліція вважає, що ушкодження були нанесені навмисне. За словами мера, у скло могли стріляти. Поліція відкрила кримінальну справу.

Довжина мосту - 210 метрів, ширина - шість метрів із збільшенням до 14 метрів в зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід виконаний з бетону, заліза і скла. Висота двох центральних опор мосту - 22 і 32 метри.

Вартість мосту склала 275 млн гривень, благоустрій частини Володимирської гірки та будівництво нового фонтану обійшлися ще у 90 млн гривень, зміцнення схилів - у 55 млн гривень. Будівництво моста тривало лише п'ять місяців.