UA / RU
Підтримати ZN.ua

На мітинг за єдину Україну вийшли понад 10 тис. мешканців Кривого Рогу

Мешканці міста прийшли захистити міськраду після появи інформації про намір проросійських сил штурмувати будівлю.

Понад 10 тис. жителів Кривого Рогу у суботу, 19 квітня, зібралися біля будівлі міськвиконкому, де проводять мітинг "За єдину Україну".

Мітинг розпочався з виконання гімну України. Його учасники тримають державні прапори України, прапори міста Кривий Ріг, є також прапор кримських татар. Серед плакатів, які тримають люди, що зібралися на акцію: "Кривий Ріг - це Україна", "Криворіжці - за мир і єдину Україну".

Присутні співають українські пісні, слухають вірші. Перед учасниками мітингу виступили священнослужителі, а також представники Майдану з Дніпропетровська, громадські діячі з Кривого Рогу. Святкова обстановка. Багато хто прийшов на мітинг у національних костюмах.

Як повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник, ситуація на мітингу у Кривому Розі досить спокійна.

"Люди вийшли на мітинг для того, щоб показати, що сепаратизм в Кривому Розі та Дніпропетровській області не пройде", - сказав він.

За словами організаторів мітингу, акція - це протиставлення проросійському мітингу, про який було заявлено у соцмережах і листівках на підтримку так званої Донецької народної республіки. Він планувався на полудень суботи біля будівлі міськради. На думку Олійника, анонсований проросійський мітинг, який так і не відбувся, - це певна інтернет-провокація.

"Вкотре спробували перевірити, наскільки можна розхитати ситуацію у Дніпропетровській області, і це не пройшло", - сказав він. !zn

Читайте також:

Коломойський: Сепаратизм в Дніпропетровську не пройде

США підтвердили легітимність української влади і закликали сепаратистів скласти зброю

На переговорах в Женеві Росія заперечувала присутність своїх військових на сході України