UA / RU
Підтримати ZN.ua

На місце розбору завалів «Охматдиту» хтось приніс пляшки з отруєною водою. Отруїлися волонтери та поліцейські

Відео у новині містить ненормативну лексику.

У Києві невідомі принесли отруєну питну воду тим, хто допомагав розбирати завали після ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит». Про це розповіла засновниця та керівниця волонтерського об’єднання Help in Mukachevo Катерина Терехова.

У відео, опублікованому в Instagram, вона повідомила, що отруїлася сама, її колеги та поліцейські. У них в організмі виявили отруйні хімічні речовини. 

«У результаті в мене, ще однієї співробітниці нашого фонду, у наших друзів, які прийшли нас підтримати, а найстрашніше у поліціянтів хімічне отруєння. Нам зараз зробили уколи… Один поліцейський просто вмився цією водою, а інший випив. І зараз його також відкачує швидка», – зазначила Терехова.

Волонтерка показала пляшку з такою водою. За її словами, етикетка на ній дуже схожа на оригінальний продукт, який продається в одній з мереж гіпермаркетів. Однак фрагмент малюнку на етикетці має інший колір. При чому на місці виявили цілу упаковку води з такими етикетками.

Терехова зазначила, що Нацполіція вже розслідує цей випадок. Правоохоронці намагаються визначити, чи справді хтось намагався отруїти людей, і якщо так, то хто.

Читайте також: "Чистий тероризм": як українські спортсмени відреагували на удар Росії по "Охматдиту"

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи масовано атакували ракетами Київ. Станом на ранок відомо про 27 загиблих, серед яких четверо дітей, а також про 117 поранених. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі. Також є влучання по головному корпусу дитячої лікарні «Охматдит», де постраждало відділення токсикології та реанімація.

Через деякий час війська РФ знову вдарили по Києву та пошкодили багатоповерхову будівлю медичного центру у Дніпровському районі. Там теж загинули та постраждали люди. 

Голова Генеральної асамблеї Організації Обʼєднаних Націй Денніс Френсіс назвав російську атаку  «безсовісним нападом». 9 липня, Рада Безпеки ООН збереться о 10 ранку (17:00 за київським часом – ред.), аби обговорити ракетну атаку Росії по дитячій лікарні «Охматдит».