UA / RU
Підтримати ZN.ua

На маріупольському напрямку бойовики використовували 120 мм міномети, гранатомети і стрілецьку зброю

У Мар'їнці, Зайцевому та Новотроїцькому активізувалися ворожі снайпери.

За минулу добу російські окупаційні війська 51 разів відкривали вогонь по підрозділам сил АТО, у тому числі із забороненої мінськими угодами зброї.

Зокрема, 24 обстріли зафіксовано на донецькому, 22 на маріупольському і п'ять на луганському напрямках.

Під Травневим і Луганським, що в Донецькій області, ворог застосував 122 мм артилерію. Крім цього, використав 120 мм міномети поблизу населених пунктів Новоселівка Друга, Авдіївка, Дача і Луганське. З гранатометів і стрілецької зброї противник стріляв по Новгородському, Зайцевому та Авдіївці.

На маріупольському напрямку неспокійно було біля Широкиного, де окупанти били по українських захисниках із 120 мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Також, міномети калібру 120 мм противник задіяв Чермалыку, а Красногорівку обстріляв з 82 мм мінометів і бронетехніки. У Мар'їнці, Зайцевому та Новотроїцькому активізувалися ворожі снайпери.

На Луганщині противник вів вогонь з гранатометів по нашим укріплень у Станиці Луганській та Новоолександрівці, а під Новозванівкою - з великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Бойовики створюють під Донецьком систему ППО – ІС

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Світлодарської дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.