UA / RU
Підтримати ZN.ua

На львівському звалищі троє рятувальників опинилися під зсувом із сміття

Серед постраждалих депутат міськради Жовкви.

На Грибовицькому сміттєзвалищі неподалік Львова після пожежі стався обвал сміття. Під завалами опинилося троє рятувальників, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"На території Грибовицького сміттєзвалища зараз працюють всі аварійні служби. За попередньою інформацією, під горою сміття опинилися троє рятувальників. Наразі здійснюються усі заходи, щоб знайти і врятувати людей. Одна з версій загоряння сміттєзвалища – підпал, – розповів начальник управління житлового господарства Львова Юрій Голець. – Тому що в цьому місці ніколи не горіло, загоряння було ліворуч, зовсім не в характерному місці. Точні дані повинно встановити слідство".

За інформацією ГУ ДСНС у Львівській області, пошуками зниклих рятувальників займаються близько 500 осіб і понад 60 одиниць спецтехніки. Всього обрушилося близько 100 тисяч кубометрів сміття на площі орієнтовно 270 на 90 м.

Читайте також: Тисячі киян прибирали сміття на Трухановому острові

Вже відомо, що одним з рятувальників, які потрапили під обвал, виявився 32-річний депутат Жовківської міськради Андрій Вненкевич. Він в якості начальника зміни ДСНС працював на гасінні пожежі, що виникла там напередодні.