UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Львівщині помер молодий чоловік, хворий на "Дельту"

За життя чоловіка медики боролися 8 днів.

На Львівщині внаслідок ускладнень від штаму коронавірусу "Дельта" помер 36-річний чоловік. Про це повідомила головний санітарний лікар області Наталія Іванченко.

За її словами, пацієнт не виїжджав за межі Львівської області.

"Надійшов в лікарню у важкому стані, відразу в відділення реанімації та інтенсивної терапії. Був на апараті ШВЛ. За його життя медики боролися 8 днів. Пацієнт мав супутню патологію - цукровий діабет, тобто був в групі ризику і потребував вакцинації. На жаль, врятувати не вдалося", - зазначила Іванченко.

Вона уточнила, що "Дельта"-штам був підтверджений референс-лабораторією Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Читайте також: Восени очікується нова хвиля захворюваності коронавірусом штаму «Дельта» в Україні — Ляшко

Раніше повідомлялося про те, що смерть від коронавірусц "Дельта" зафіксували на Тернопільщині. Там померла жінка, яка повернулася з Великої Британії.

Перша смерть від нового штаму сталася в кінці липня в Києві. За даними статистики, рівень смертності в Україні в порівнянні з минулим роком збільшився на 20 відсотків.

Найбільш часта причина смерті з початку року - хвороби системи кровообігу, від яких померло 217 894 осіб, у тому числі від ішемічної хвороби серця - 152 062 осіб, від цереброваскулярних хвороб (інсульту) - 41 834 особи.

Злоякісні новоутворення (рак) - 36 441 громадян. Від COVID-19 померли 35 674 осіб (в червні - 1 762 людини).