UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Львівщині мера затримали при спробі підкупу поліцейського

Міський голова намагався домовитись з правоохоронцями про закриття кримінальної справи.

Оперативники Управління захисту економіки Національної поліції України у Львівській області виявили факт розкрадання бюджетних коштів при здійсненні державних закупівель. Одною з міських рад було придбано у комерційної структури сміттєзбиральну техніку за завищеною на 295 тисяч грн вартості і такою, яка не відповідала вимогам тендерної документації, йдеться в повідомленні Департаменту захисту економіки Нацполиции.

Потім з метою закриття кримінальної справи та уникнення відповідальності міський голова запропонував працівникам Управління захисту економіки Нацполиции у Львівській області хабар у розмірі двох тисяч доларів.

"Сьогодні, 12 грудня, оперативники Управління захисту економіки Нацполиции у Львівській області, слідчі слідчого управління ГУ Нацполиции у Львівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області затримали мера одного з міст при спробі дачі поліцейському хабара. Правоохоронці вилучили 2 тисячі доларів США", - йдеться в повідомленні поліції.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, на дачі хабарі попався мер міста Старий Самбір, яким є Ігор Трухым 1974 року народження.

Як повідомлялося, у Луганській області правоохоронці затримали за хабарництво підполковника служби цивільного захисту Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Затриманий вимагав та отримав хабар від директора установи за підписання позитивного акта про пожежний стан навчального закладу.

Однак замість грошей він отримав оргтехніку на 15 тисяч грн.