UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині знову вирують лісові пожежі: проводиться термінова евакуація населення

Поривчастий вітер сприяє подальшому поширенню вогню.

© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України

На Луганщині спалахнула пожежа через загоряння сухої трави та лісової підстилки. У Муратово і Капітанове проводиться евакуація населення, повідомляє прес-служба ГСЧС.

Відзначається, що основні зусилля в гасінні лісових пожеж зосереджені в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де в зв'язку з сильними поривами вітру, сталося поширення вогню, зокрема:

1. Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 50 га в районі сел Кряківка і Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв і постраждалих немає.

У зв'язку з шквалистим вітром лісова пожежа поширилася на територію села Муратово Новоайдарського району. Інформації про жертви і постраждалих немає. Проводиться евакуація населення сіл Муратово і Капітанове.

2. Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі сел Малинове, Піщане і Артема Станично-Луганського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. У зв'язку з сильним поривчастим вітром існує загроза поширення пожежі на населені пункти.

Через поширення лісової пожежі на очерет і суху траву поблизу села Артема існує загроза поширення пожежі на села Артема і Ніжньотепле. Організовується евакуація жителів.

3. Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 8 га між селами Половинкине і Байдівка Старобільського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. У зв'язку з сильним поривчастим вітром існує загроза поширення пожежі на дані населені пункти.

Кількість пошкоджених будівель і споруд від вогню - уточнюється.

Всього на гасіння лісових пожеж в трьох районах залучено 192 осіб та 44 одиниці техніки.

У зв'язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Нагадаємо, пожежі в Луганській області, що виникли на початку вересня, рятувальникам вдалося загасити лише через тиждень. Тоді горів ліс в Новоайдарському районі, а також суха трава трава, хмиз і лісовий масив між селами Айдар і Лобачеве.

Пожежа в Луганській області спалахнула через те, що 1 вересня загорілася трава поблизу лінії розмежування. Вогонь спровокував детонацію вибухових пристроїв, під час одного з них був поранений пожежний. У понеділок, від отриманих ран він помер у госпіталі. Під час гасіння пожежі постраждало ще двоє військових.