UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині згорів єдиний КПВВ "Станиця Луганська"

В Станиці Луганській горять всі будинки по вулиці Донецька.

У Луганській області, де внаслідок пожеж загинули дев'ять осіб, вогонь зруйнував модуль МКЧХ і павільйон для очікування на КПВВ "Станиця Луганська". Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

В Станиці Луганській горять всі будинки по вулиці Донецька.

«Гасіння пожеж ускладнюється тим, що протягом 2014-2016 років ця вулиця дуже щільно обстрілювалася бойовиками, в результаті чого там залишилося багато вибухонебезпечних предметів, які зараз детонують через високу температуру, що загрожує життю рятувальників і знаходяться поруч людей. Потужними поривами вітру полум'я перекидає через залізничний насип на вулицю Лебединського», - йдеться в повідомленні.

За словами голови ОДА Сергія Гайдая, з села Олександрівка буде евакуйовано населення, зараз туди відправляють автобуси, кілька швидких, які будуть також евакуювати людей. Він зазначив, що проблема гасіння ускладнюється тим, що вночі літаки не можуть працювати.

У Старобільському районі критичної ситуації немає, Міловський район - вогонь перекидається з боку російської сторони, там ситуація не критична. Смолянинове - населений пункт вдалося відбити від вогню, але вогонь перекинувся на Олександрівку.

30 вересня стало відомо про те, що підтримувані Росією бойовики в Донбасі обстріляли лісовий масив, у результаті чого  виник новий осередок пожежі