UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині зафіксували проліт ворожого безпілотника – штаб ООС

Ворожий БПЛА вчасно подавили засобами РЕБ.

У вівторок, 15 червня, бойовики в Донбасі шість разів порушили режим тиші. Також на Луганщині зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-3М» із перетином лінії розмежування. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у середу, 16 червня. 

Зазначається, що противник стріляв неподалік Новогородського, Південного, Невельського,  Новотошківського та Пісків. 

Загалом упродовж дня збройні формування відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Також бойовики застосували протитанковий ракетний комплекс.

"На Луганщині зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-3М» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавили засобами РЕБ", - повідомили в штабі. 

На обстріли противника українські військові були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Станом ранок 16 червня у Донбасі зафіксували два порушення режиму припинення вогню - поблизу Авдіївки та Зайцевого. 

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Читайте також: Українські сапери знешкодили 120 снарядів і мін у зоні ООС за добу

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали «проведенням військових навчань», однак після того, як їх було «завершено», війська від кордонів України так і не відвели.

В умовах підвищеної загрози повномасштабної російської агресії, повноважні українські міністерства та відомства воюють між собою за перерозподіл сфер впливу, а виконання державного оборонного замовлення опинилося під загрозою зриву. Докладніше читайте у статті Дмитра Менделєєва ««Залізний купол» для оборонних закупівель…» у ZN.UA.