UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині російські окупанти пробують взяти ЗСУ в кільце

Радник глави МВС Денисенко розповів про ситуацію в найгарячішій точці фронту.

Найгарячішою точкою на лініях зіткнення зараз є Луганська область, де ворог намагається якось закріпитись на річці Сіверський Донець, повідомив у телеефірі радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Росіяни зрозуміли, що у них немає шансів зробити велике кільце, так зване велике оточення всієї Луганської та Донецької областей, особливо після нашого контрнаступу на півночі Харківщини. Тому вони зараз максимально зосередились на Луганщині, щоб спробувати зробити мале кільце – оточити наші сили на Луганщині», - сказав Денисенко.

Він додав, що зараз ЗСУ на цій ділянці перегруповуються та готуються відбивати штурм.

«Всі сили росіян зараз будуть концентруватись на Луганському напрямку», - підкреслив представник МВС.

За його словами поки говорити про контроль над кордоном України у Харківській області ще рано, але наступ ЗСУ продовжується і його зупинити буде майже неможливо.

Що ж стосується півдня України, то тут за словами Денисенка, росіяни тероризують жителів та продовжують обстріли.

«Головне що відбуватиметься на Зміїному. Якщо вони зможуть там поставити протиповітряну оборону, значить вони зможуть контролювати усю цю частину Чорного моря. Якщо вони цього не зможуть зробити – ніяких морських битв, ніяких виходів флоту за межі Севастополя не буде», - додав він.

Читайте також: Втрати РФ на Сіверському Донці спровокували критику командування серед російських блогерів — ISW

Зазначимо, що Збройні сили України перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку, щоб витіснити росіян з околиць Ізюма.

При цьому за даними українського командування, російські загарбники планують нову спробу переправи через річку Сіверський Донець у Білогорівці.