UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині окупанти зруйнували мінімум 7 храмів та ісламський центр

Російські загарбники продовжують руйнувати все на своєму шляху.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив про те, що окупанти знищили в області щонайменше 7 православних храмів, а також ісламський центр. За його словами, російські солдати не зважають навіть на те, що деякі з них є об’єктами культурної спадщини.

У зверненні Гайдая зазначається, що Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонєцку зазнав 4 прямих влучань снарядів окупанта. Також частково було зруйновано будівлю Свято-Катеринівського храму в Щасті. Вона є пам'яткою культурної спадщини.

Крім того, від снарядів армії РФ постраждали Свято-Митрофанівський храм в Лисичанську та дві релігійні споруди  в Рубіжному - храм на честь Матрони Московської та недавно побудований Свято-Георгіївський храм.

У Попасній загарбники пошкодили храм Свято-Михайлівської парафії. А Свято-Троїцький храм внаслідок бомбардувань залишився без вікон.

Також зазнали руйнувань ісламський культурний центр «Бісмілля» в Сєвєродонецьку та молитовне приміщення Євангельських християн-баптистів у Метьолкіному.

Читайте також: РосЗМІ, цитуючи Міноборони РФ, попередили про обстріли православних храмів в ніч на Великдень

Напередодні Великодня предстоятель УПЦ закликав вірян не скупчуватися у храмах задля їх власної безпеки.

Вторгнення Росії в Україну серйозно похитнуло позиції багатьох політиків, громадських та релігійних діячів світу. Складна ситуація вимагає від них конкретних рішень, але не всі до них готові. Яким чином Папа Римський може врятувати заручників Маріуполя і як війна в Україні вплине на його репутацію? Про це у матеріалі Катерини Щоткіної «Вивести з пекла».