UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині не залишилося вцілілих об’єктів критичної інфраструктури — голова ОВА

Російська армія продовжує цілеспрямовано обстрілювати кожне, підконтрольне Україні, місто в Луганській області.

На підконтрольній Україні території Луганської області вже не лишилося жодного військового стратегічного об'єкта, всі обстріли по містах - це цілеспрямовані теракти, вважає Сергій Гайдай. Про ситуацію в регіоні в офіційному Telegram-каналі повідомив голова Луганської військової адміністрації.

"Атаку під Золотим відбито, втім ворогом обстріляне кожне місто Луганщини" - наголосив Сергій Гайдай. "В нашій області не зашилось уцілілих об’єктів критичної та будь-якої іншої інфраструктури. Чи знають про це росіяни? Так, в них є інформатори, які наводять вогонь на магазини з людьми та склади із харчами. Тому кожний обстріл житлового фонду – це цілеспрямований теракт. «Руський мир», який залишає без житла".

За добу ворог вів артилерійські обстріли по житлових будинках в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Золотому та Кремінній. В результаті, були зруйновані приватна клініка, школа, спортивний об’єкт та відбулося займання сухостою.

Українськими збройними силами на лінії фронту Луганщини та Донеччини було відбито 4 атаки ворога, знищено: 5 танків, 8 одиниць броньованої техніки, 6 військових автомобілів та 8 артилерійських систем. Підрозділами ПВО було збито: 3 вертольоти та 2 БПЛА. 

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба Голова МЗС України висловив думку, що битва між Україною та Росією за Донбас буде схожа на Другу світову війну.