UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині знеструмлено село через наїзд БМП бойовиків на опору електропередач

Окупаційна адміністрація на своїх інформаційних ресурсах намагається покласти відповідальність за інцидент на українських військових.

Населений пункт Хороше, що на території тимчасово окупованої Луганської області, повністю знеструмлено через наїзд БМП окупантів на опору електропередач. Про це повідомляє прес-служба ООС.

"31 січня в результаті наїзду БМП зі складу 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ РФ у Луганській області на опору електропередач по вул. Шкільна у тимчасово окупованому населеному пункті Хороше (Луганська область) було пошкоджено лінію електроживлення та повністю знеструмлено населений пункт", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окупаційна адміністрація намагається приховати факт причетності до цього інциденту представників збройних формувань Російської Федерації. Підготовлено низку інформаційних повідомлень, у яких українських військових звинувачують в обстрілах мирного населення та руйнуванні цивільної інфраструктури.

Це не перше намагання російсько-окупаційної влади дискредитувати Україну перед світовою спільнотою.

Раніше підгрупа з питань безпеки ТКГ у Мінську "умовно погодила" дільниці в Донбасі для розведення сил і засобів в районі КПВВ "Гнутове", зазначили росЗМІ. Російська сторона в ТКГ стверджує, що учасники групи домовилися продовжити роботу щодо узгодження ділянок розведення сил і засобів. За словами окупантів, "це співпадіння досить умовне", адже бачення сторін координат ділянок для розведення в цій локації сильно відрізняються.