UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині спорудять телевежу для трансляції українського ТБ

Телеканали та радіо будуть віщати на окуповані Луганськ, Алчевськ і Стаханов.

У Новоайдарському районі Луганської області буде споруджена нова 134-метрова телевежа, яка забезпечить трансляцію українських каналів на окупованих територіях, повідомляє прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Наголошується, що замовником будівництва виступило Управління капітального будівництва Луганської обласної державної військово-цивільної адміністрації.

На вежі встановлять аналогові і цифрові передавачі Луганської обласної державної телерадіокомпанії, включаючи канал "ЛОТ" і радіо "Пульс", також у перспективі мовлення "UA: Першого" та інших ЗМІ.

"Це забезпечить трансляцію українських каналів на окупованих територіях, а саме Луганська, Алчевська та Стаханова. Крім того, з введенням у дію вежі якість прийому стане краще, а межі покриття розширяться", - повідомили в прес-службі відомства.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила п'ять телерадіоорганізацій, які будуть транслюватися на окупований Крим з телевежі у селі Чонгар Херсонської області.