UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині підірвали ще один залізничний міст

Біля Первомайська пошкоджено електростанцію.

На Луганщині невідомі підірвали залізничний міст, заблокувавши рух поїздів.

"Поблизу Оріхового Попаснянського району Луганської області невідомі особи підірвали залізничний міст та колію на відстані 2 км від нього. Рух потягів заблоковано", - заявив на спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві 10 березня.

Серед інших пошкоджень інфрастуктури в зоні конфлікту на сході України він також згадав пошкодження електростанції біля Первомайська.

"На території Луганської області, яка контролюється Україною, без електроенергії залишаються повністю 3 і частково 2 населених пункти, а на території, що окупована бандформуванням "ЛНР", досі повністю знеструмлені 29 населених пунктів, і частково – 14", - розповів Лисенко.

За його даними, за останні дні на території Донецької та Луганської областей знешкоджено 36 боєприпасів (1 артилерійський снаряд, 2 мінометні міни, 20 бойових гранат та мін та 13 інших вибухонебезпечних предметів).

Після тривалих перемовин у Спільному центрі з контролю та координації учора розпочався процес розмінування Комінтернового, яке знаходиться у буферній зоні й, як стверджує Лисенко, постійно обстрілювалося бойовиками.

"Під обстріли потрапляли житлові квартали, місцева школа та дитячий садочок, де було знайдено багато невибухнувших танкових боєприпасів і мінометних мін. Розмінування складалося з 3 етапів: активізація окремих видів вибухівки, потім ліквідація набоїв та танкових боєприпасів на околицях міста, й нарешті робота професійних саперів з деактивації вибухівки, яку знайшли у місцевих мешканців. Незабаром має розпочатися розмінування територій біля Павлополя", - повідомив спікер АТО.

В кінці січня у Луганській області в результаті підриву бойовиками "ЛНР" був частково зруйнований міст, що поєднує Луганськ і Станицю Луганську через річку Сіверський Донець.