UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині через високий рівень захворюваності на ГРВІ закрили майже 30 шкіл

Епідемічний поріг захворюваності перевищено на 6,18%.

На Луганщині епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип перевищено на 6,18%. Як повідомив прес-центр Луганської обласної держадміністрації, у зв'язку з цим було закрито 27 шкіл: у Новопсковському, Марківському, Сватівському та Старобільському районах по одній, у Кремінському районі – дві, у Сєвєродонецьку – 21.

Вказується, що у Лисичанську також зареєстровано перевищення епідемічного порогу на 41,6%. Всього на Луганщині за тиждень на ГРВІ захворіло 4173 особи, з них дітей до 14 років - 2799. До лікарень відправили 248 хворих, з них 123 дитини. Також зареєстровано 13 випадків захворювання на грип, з них у Лисичанську - один, Рубіжному - п'ять, Попаснянському районі – п'ять та у Старобільському районі – два.

Раніше повідомлялося, що через високий рівень захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у Донецькій області закрили на карантин 65 шкіл.

Загалом в Україні зафіксована вже друга смерть у новому епідсезоні від грипу. Минулого тижня у Міністерстві охорони здоров'я повідомили про те, що показники захворюваності перевищили епідеміологічний поріг. В Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності захворювання та регіональне географічне поширення.