UA / RU
Підтримати ZN.ua

На КПВВ в Донецькій області на час свят посилять заходи безпеки

В області також перевірять цвинтарі на лінії розмежування на наявність вибухонебезпечних предметів.

В Донецькій області на контрольних пунктах в'їзду і виїзду (КПВВ) будуть посилені заходи безпеки на час травневих свят, повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, для цього питання піднімається на рівні Мінської переговорної групи.

"СЦКК працює з росіянами для того, щоб все-таки ці терористи не стріляли по КПВВ, хоча час від часу вони б'ють. Зрозуміло, що ми збільшимо кількість прикордонників і інших служб для того, щоб прискорити оформлення, і щоб не було черг", - сказав Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна", нагадавши, що мова йде не тільки про великодній тиждень, але також і про поминальний.

Читайте також: Бойовики поширюють чутки про нібито підготовку масштабного "великоднього наступу ВСУ" - ІС

Він зазначив, що перед поминальним тижнем доручив перевірити цвинтарі на лінії розмежування на наявність вибухонебезпечних предметів.

"Я дав завдання перевірити, особливо біля лінії розмежування, кладовища для того, щоб виявити вибухонебезпечні предмети. Більшість кладовищ на лінії розмежування ДСНС вже перевірили, і дали дозвіл на відвідування кладовищ у поминальні дні. До Великодня, думаю, ми повністю завершимо обстеження всіх кладовищ на лінії розмежування", - додав він.

Нагадаємо, днями голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тукаповідомив, що найближчим часом контрольні пункти виїзду і в'їзду в Станиці Луганській і Золотом не відкриються.