UA / RU
Підтримати ZN.ua

На кордоні з анексованим Кримом посилені заходи безпеки — ДПСУ

Держприкордонслужба проводить спеціальні заходи з прикордонної безпеки.

© https://www.facebook.com/dpsuKherson
Військові проводять антитерористичні заходи
Тимчасові обмеження були введені ще 17 березня
Москва продовжує ігнорувати заклики міжнародного співтовариства припинити правопорушення

Прикордонники посилили заходи безпеки на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Про це повідомляє прес-служба Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби у суботу, 22 лютого.

"З метою стабілізації обстановки на адміністративному кордоні з ТОТ України АР Крим та узбережжя Чорного і Азовського моря, недопущення порушення прикордонного режиму на ділянках відповідальності Херсонського та Бердянського прикордонних загонів, прикордонниками Південного регіонального управління та Регіонального управління, морської охорони проводяться спеціальні заходи із залученням мобільних підрозділів, прикордонної авіації, кораблів та катерів морської охорони", - йдеться в повідомленні Facebook.

За словами прикордонників, під час проведення заходів основна увага приділяється здійсненню повітряного пошуку порушників, перевірки берегової смуги та законності перебування маломірних плавзасобів в море.

"Спеціальні заходи проводяться з метою підвищення якості виконання державних завдань, які законодавчо віднесені до компетенції Державної прикордонної служби України", - зазначили в ДПСУ.

Уряд України змінив порядок перетину адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом. Зміни стосуються осіб у віці від 14 до 16 років. Також на кордоні з анексованим Кримом відкрили український центр надання адмінпослуг.