UA / RU
Підтримати ZN.ua

На кордоні щодня завертають до 150 осіб – речник ДПСУ

Найбільше спроб незаконного перетину кордону фіксують навесні та влітку.

Прикордонники щодня затримують приблизно 20−30 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон. Також близько 100-150 осіб отримують відмову у перетині кордону. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Ще від 100 до 150 осіб щодоби отримують відмову в перетині державного кордону, коли вони прибувають в пункти пропуску, але не мають законних підстав, щоб перетнути лінію державного кордону", — зауважив Демченко.

Читайте також: Втрата закордонного паспорта у Польщі: що треба робити

Він додав, що найбільше спроб незаконного перетину кордону фіксують навесні та влітку. Останні місяці кількість випадків перетнути кордон із підробними документами зменшилася, проте збільшилась кількість тих, хто намагається перетнути кордон за межами пунктів пропуску.

Демченко додав, що за час дії воєнного стану на "зеленій ділянці" було затримано приблизно 15 800 людей, ще 6900 були викриті в пунктах пропуску.

Раніше повідомлялося, що контроль за виїздом чоловіків з України під час воєнного стану посилять. Аби протистояти використанню підробних документів, прикордонники вирішили обмінюватися інформацією з Міноборони.