UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині зіштовхнулися "Нива" та мікроавтобус з дітьми, є загиблі

Загинули водій і пасажир легкового автомобіля. Дев'ятеро дітей доставили до лікарні.

© Нацполіція України
© Нацполіція України
© Нацполіція України

Поблизу села Глеваха Київської області автомобіль "Нива" врізався в мікроавтобус Mercedes Sprinter, який перевозив дітей, загинули водій і пасажир легкового автомобіля. Дев'ятеро дітей доставили до лікарні, повідомила прес-служба Нацполіції в Київській області в Facebook.

Вказується, що мікроавтобус зі школярами з населеного пункту Ставище їхав до київського цирку. Правила дорожнього руху, за даними поліції, порушив водій "Ниви".

Відкрито кримінальне провадження за ст.286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Як заявила раніше Національна поліція, за 2017 рік було зареєстровано 162,5 тисячі дорожньо-транспортних пригод, з них з вини нетверезих водіїв – 5,8 тисячі. Кількість ДТП з постраждалими налічує 27,2 тисячі випадків, в них загинуло 3432 особи, а ще близько 35 тисяч було поранено і травмовано. Переважна кількість ДТП сталася через порушення Правил дорожнього руху.

Детальніше про статистичні дані смертності внаслідок ДТП читайте у статті Ольги Скрипник "Кінські сили vs людське життя" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".