UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині податківець і поліцейський попалися на хабарі в 50 тисяч дол.

Затриманим загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

Співробітники прокуратури Київської області спільно з колегами з СБУ затримали податківця і співробітника Фастівського відділення поліції Васильківського відділу Головного управління Національної поліції у Київській області за фактом вимагання у представника суб'єкта господарювання надання неправомірної вигоди в сумі 50 тисяч доларів США (понад 1 мільйон гривень) за припинення кримінального переслідування та для безперешкодного ведення господарської діяльності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Наголошується, що в момент передачі зазначеної суми їх затримали за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення частини 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Зараз проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення. Крім того, вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді арешту.

Затриманим загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

Читайте також: Співробітники ДФС в Харкові попалися на хабарі в 100 тисяч гривень і 10 тисяч доларів

4 грудня повідомлялося, що в Одесі чиновника Міноборони було затримано за хабар у 500 тисяч гривень.

30 листопада повідомлялося, що за отримання хабара в розмірі 150 тисяч доларів силовики затримали заступника прокурора Подільського району Києва і колишнього прокурор району. Потім стало відомо, що затриманий за хабар прокурор виявився родичем Сергія Ківалова.

5 липня Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Під час затримання та обшуків, якими керував заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовності та цінні папери. У той же день за дорученням першого заступника генерального прокурора Володимира Гузиря проти Сакварелідзе було розпочато кримінальне провадження, яке незабаром було закрито.