UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині з’явиться хаб з реабілітації поранених бійців

Сьогодні розпочинається збір коштів на його будівництво.

У Макарові на Київщині планують звести реабілітаційний хаб "Захисник" для важкопоранених бійців ЗСУ, зокрема для тих, хто втратив кінцівки. Таким воїнам важко пристосуватися до реалій сьогодення, зазначають ініціатори, тому хаб допоможе і з робочими місцями та перекваліфікацією. Сьогодні, як зазначили представники арт-проєкту RANA UA під час презентації задуму,  відкривають збір коштів на будівництво. 

Читайте також: Протез руки, штучне око і залізна воля: кілька фактів про азовця Іллю Самойленка

"Нині 80% травм, які отримують наші військові, пов’язані з ампутацією кінцівок. Їм дуже важко пристосуватися до реалій сьогодення, тому хаб допоможе не лише отримати медичну та психологічну підтримку, а й надасть робочі місця.

Читайте також: Воєнний стан: як військовому відстояти право на реабілітацію

Надважливо, щоб кожен військовий мав можливість перекваліфікуватися, соціалізуватися та реалізувати себе”, - зазначила під час презентації його авторка Ганна Максимчук.

Читайте також: Віктор та Олена Пінчуки запускають національну мережу центрів реабілітації військових

 Загальна вартість проєкту – близько $7 млн. На території інноваційного простору збираються розмістити не лише клініку, але також спорткомплекс, кінотеатр, гончарну, ресторан, ферму та майстерню для реалізації потреб та потенційно нових навичок.

Читайте також: За кілька годин українці зібрали 10 мільйонів на реабілітацію «азовців»

У закладі передбачили психологічну підтримку для легшої адаптації до нових умов життя. Хаб буде повністю незалежним від енергетичної системи та водопостачання.