UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині закривають садочки та школи, запроваджують карантин

Захворюваність серед дітей на грип зросла на 40 відсотків.

Внаслідок зростання захворюваності на грип, ГРВІ та коронавірус серед дітей у Тетіївській громаді на Київщині оголошено карантин.

Як повідомив голова Тетіївської ОТГ Богдан Балагура на своїй сторінці у Facebook, Частина шкіл та садочків Тетіївської громади, що в Білоцерківському районі, запроваджує карантин.

«Із 30 січня всі школи переходять на дистанційне навчання. У деяких закладах запроваджується карантин», — зазначив Богдан Балагура.

Також він додав, що садочки при школах також переходять на карантин. Водночас інші дошкільні заклади продовжують роботу, дотримуючись усіх необхідних заходів безпеки.

Читайте також: “Хвороба Х”: Ляшко розповів, як Україна готується до можливої пандемії

Зазначимо, що протягом останнього тижня у Києві різко зросла кількість дітей, які хворіють на грип і коронавірус. За даними Київського центру контролю хвороб, захворюваність зросла на 40,3% лише за останній тиждень.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровано у Бориспільському районі, найнижчі – у Вишгородському районі.

Минулого тижня в 33 навчальних закладах Київської області були запроваджені обмежувальні заходи – дистанційне навчання: в Бориспільському районі (18), Фастівському (7) та Броварському (7) районах.

Кількість госпіталізованих зросла у порівнянні з попереднім тижнем на 44,8%, госпіталізовано 302 особи, з них – 183 дитини.

З початку епідсезону від ускладнень коронавірусу загинули 650 людей.