UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині вчаться ліквідовувати радіологічну аварію

Навчання фінансують США.

© ДУ МВС України
© ДУ МВС України
© ДУ МВС України
© https://mvs.gov.ua/
© прес-служба МВС України

У селі Старе Київської області проводять масштабні навчання міжвідомчої взаємодії щодо ліквідації радіологічної аварії. Про це інформує прес-центр МВС.

Як зазначається, навчання проходять в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Готовність України в сфері ядерної безпеки» при фінансуванні Уряду Сполучених Штатів Америки через Агентство зменшення загроз МО США і компанії-підрядника «Raytheon» (виконавця проекту, визначеного американською стороною).

Польові навчання передбачають три дні практичної підготовки за різними сценаріями. Перший етап - це гасіння пожежі на об'єкті і виявлення нестачі джерел іонізуючого випромінювання. На наступний день буде їх пошук, а на завершення - відпрацювання змодельованої ДТП з автомобілем, який перевозив джерела іонізуючого випромінювання.

Одним з кінцевих результатів співпраці Національної гвардії України з Агентством зменшення загроз Міністерства оборони США має бути створення сучасних навчальних програм підготовки, наближених до стандартів НАТО, а також побудова в Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів навчального комплексу з підготовки фахівців з питань реагування на радіаційні, хімічні, біологічні та ядерні загрози і інших категорій особового складу при необхідності.

Читайте також: У Києві проведуть військові навчання: де можуть лунати вибухи

Раніше повідомлялося про те, що СБУ проведе масштабні антитерористичні навчання в Донбасі.