UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині уламки «шахедів» впали у п’яти районах області

На щастя обійшлось без постраждалих.

В Київській області уламки збитих дронів-камікадзе, якими російські нападники в ніч на 3 жовтня атакували Україну, зафіксували в п’яти районах області, повідомив вранці у четвер начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Вночі ворог вкотре масовано атакував Київщину ударними дронами. В регіоні результативно працювали сили ППО. Ворожі цілі знищені», - повідомив Кравченко та додав, що  влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури вдалось не допустити.

У трьох із п’яти районів області, де впали уламки «шахедів», сталось  загорання трав’яного настилу та лісової підстилки. На разі пожежі уже загасили.

Оперативні групи продовжують свою роботу з виявлення та ліквідації наслідків нічної атаки.

Також гучно цієї ночі було в Івано-Франківську. Голова ОВА Світлана Онищук зазначила, що в регіоні обійшлось без постраждалих.

Читайте також: ППО виявила та уразила в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка "шахедів" - КМВА

Загалом у ніч на 3 жовтня 2024 року окупанти атакували Україну 105-ма  безпілотниками. В результаті протиповітряного бою сили оборони збили 78 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях. Ще двадцять три ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, а один полетів у Білорусь.