UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині через атаку «шахедів» пошкоджені дві багатоповерхівки

Також  є пошкодження і в приватному секторі.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України

У ніч на понеділок, 21 жовтня, в Київській області в одному із районів через атаку російських дронів-камікадзе зазнали пошкоджень два багатоквартирні та один приватний будинки, повідомила вранці Національна поліція України.

В Державній службі з надзвичайних ситуацій уточнили, що постраждало селище Глеваха Фастівського район. Там через  влучання уламків дрона у п’ятиповерхівку сталася часткова руйнація конструкцій покрівлі будинку.

«Надзвичайники та поліцейські евакуювали 43 мешканців будинку. Психологи ДСНС надали допомогу 15 особам. На щастя, загиблих та поранених немає», - додали у рятувальній службі.

Наразі на місці події проводять роботи з обрізання нестабільних конструкцій бетонних плит. До робіт залучені 27 рятувальників та 3 одиниці техніки, в тому числі важка інженерна техніка.

Також, за даними поліції, від падіння уламків постраждав і місцевий ринок.

Читайте також: У Харкові щонайменше 13 постраждалих. В області під завалами знайшли тіла двох людей

Начальник Київської обласної військової адміністрації  Руслан Кравченко зазначив у свою чергу, що прямих влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури під час нічної атаки не було.

«Всім постраждалим буде надана необхідна оперативна допомога.  Разом з представниками громад та міжнародних партнерів вже працюємо над цим», - повідомив він.

Зазначимо, що в Києві є також пошкодження через нічну атаку дронів. У Соломʼянському районі сталося загоряння покрівлі приватного  житлового будинку, а у Голосївському районі уламком пошкоджене вікно та оздоблення стін у 9- поверховому житловому будинку.