UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині блокували діяльність «філії» наркосиндикату «Хімпром»: фоторепортаж

У ході обшуків СБУшники вилучили 10 кг амфетаміну, 50 кг PVP і майже 500 л прекурсорів.

Службу безпеки України блокувала в Київській області діяльність «філії» міжнародного наркосиндикату «Хімпром», повідомили в СБУ.

Оперативники встановили, що після ліквідації більшості структур і нарколабораторій «Хімпрому» в 2019 році, його організатори, які живуть за кордоном, вирішили діяти в Україні через «відокремлені підрозділи».

У четвер, 8 жовтня, співробітники СБУ провели дев'ять обшуків в Києві і області: в лабораторії з виробництва психотропної речовини PVP, на складі готової продукції, а також у кол-центрах, що приймали й опрацьовували заявки на психотропи.

У ходи обшуків було вилучено близько 50 кг PVP, 10 кг амфетаміну, 500 л прекурсорів, а також лабораторне обладнання. Вартість вилучених речовин на чорному ринку становить близько 30 млн гривень.

Крім психотропів, СБУшники вилучили п'ять одиниць вогнепальної зброї, понад 150 патронів, дев'ять фальшивих водійських посвідчень, а також документальні докази приналежності одного з організаторів роботи «філії» до так званого «Міністерства держбезпеки» угруповання «ДНР».

Двох підозрюваних у виготовленні психотропних речовин затримали. Щодо 100 співробітників кол-центрів тривають слідчі дії.

Читайте також: Співробітника СБУ затримали за підозрою в торгівлі амфетаміном: фоторепортаж

Наркосиндикат «Хімпром» було створено росіянами на території РФ. У 2017 році після обшуків і затримань членів угруповання його організатори залишили Росію і перебралися до України, де «філії» синдикату працювали як мінімум з 2014 року.

У березні 2019 року СБУ затримала близько 20 представників верхівки «Хімпрому», в Києві, Київській, Херсонській, Миколаївській та Одеській було проведено 80 обшуків. Організаторам нелегального бізнесу вдалося втекти за кордон.