UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Хмельниччині сім храмів УПЦ МП позбавили права на користування землею

Тепер ці релігійні громади мають звільнити територію.

Міська рада Шепетівки у Хмельницькій області позбавила права постійного користування землею сім релігійних громад УПЦ МП, які зареєстровані на території громади. Про це після засідання ради повідомив у Facebook повідомив міський голова Шепетівки Віталій Бузиль.

«Рішенням сесії припинили право постійного користування земельними ділянками релігійним організаціям московського патріархату на території громади», - зазначив він.

Земельні ділянки перебувають у комунальній власності. Йдеться про сім храмів громади:

Тепер релігійні громади повинні звільнити зазначені земельні ділянки.

Читайте також: "Геть московського попа!": на Буковині священник УПЦ МП не дозволяв відспівати в храмі полеглого захисника України, втрутились віряни ПЦУ

Раніше Хмельницька міська рада прийняла рішення про припинення права користування 13 земельними ділянками для церков УПЦ московського патріархату. Аналогічне рішення щодо 19 земельних ділянок ухвалила також Кам’янець-Подільська міська рада.

Водночас 4 квітня на позачерговому засіданні Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ Московського патріархату на території області.

Рішення прийняли після того, як 2 квітня у Хмельницькому священники Української православної церкви Московського патріархату побили військового – Артура Ананьєва, який запитав, чому в храмі досі відбуваються служби російською мовою. Того ж дня Свято-Покровський Собор у Хмельницькому перейшов до Православної церкви України.