UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонському напрямку ЗСУ просунулися ще на 5 кілометрів — ОВА

Росіянам не вдається повернути втрачені позиції. 

Радника голови Херсонської ОВА Сергій Хлань розповів, що протягом останніх двох тижнів ЗСУ мають тактичні успіхи на Херсонському напрямку. Він зазначив під час телемарафону, що наші захисники знову просунулися від Таврійського на 5 кілометрів. 

"Ми наближаємось до Томиної Балки, а це 20 кілометрів до Херсону, де якраз знаходяться окупанти. Зараз бої йдуть між Таврійським і Томиною Балкою", - розповів Хлань.

Він зазначає, що такі тактичні перемоги повинні перерости в повноцінний контрнаступ. 

"Як би не старалися окупанти повернути, відбити втрачені позиції - у них нічого не вдається, і вони ще більше відкочуються назад. Тобто, ми поступово маємо переваги", - пояснює Хлань.

Чиновник пояснив, що українські захисники, на відміну від рашистів, не роблять масових артилерійських обстрілів. Проте їх дії дозволяють точно знищити техніку та боєприпаси ворога з мінімальною шкодою для інфраструктури. Росіяни тим часом продовжують хаотично обстрілювати житлові будинки.  

Читайте також: Зеленський розповів, що слугує затягуванню війни Росії проти України

Нагадаємо, за даними міськради, у Херсонській області ЗСУ ведуть контрнаступ на трьох напрямках. Йдеться про Киселівку, Солдатське та Олександрівку. 

12 червня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що ЗСУ переходять у контрнаступ на певних напрямках. За його словами, наразі бойові дії тривають на 1105 км фронту, коли сумарно його ширина становить 2450 км. 

Президент України Володимир Зеленський тим часом назвав найгарячіші точки на фронті: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ. 

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.