UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині вчителі відмовились працювати з окупантами

А фермери вирішили не сіяти поля для окупантів.

У Херсонській області вчителі у віддаленому Геніческому районі поблизу Криму відмовились співпрацювати з окупантами та навчати дітей за російською програмою, а місцеві фермери не хочуть сіяти поля.

«Озеряни, Сокологірне,  Новогригорівка Генічеського району - жоден вчитель не погодився працювати по російській програмі. Не зважаючи на численні перемовини і вмовляння окупантами вчителів співпрацювати, обіцянки високих зарплат, перенавчання в Криму , усі "пропозиції" були відхилені. Вчителі кажуть, що краще будуть жити з города, ніж візьмуть гроші за зраду власних учнів», - повідомив  експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данілов.

Також відмовились співпрацювати з окупантами і фермери в Генічеському районі. Люди масово відмовляються сіяти замовлені росіянами культури, та кажуть, що воліють прогодуватись за рахунок городу до перемоги України, ніж годувати окупантів.

Зауважимо, що з Генічеським районом на разі дуже поганий зв'язок та комунікація, а також неможлива поставка гуманітарної допомоги з боку України.

Читайте також: Псевдореферендум про анексію Херсонщини перенесли на наступний рік – Reuters

Нагадаємо, в тимчасово окупованій Херсонській області окупаційна адміністрація уже заявила, що дітей з нового навчального року будуть навчати «за російською програмою», а сам регіон хочуть приєднати до Росії.