UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині вбито колаборанта Ковальова

Водночас джерела не виключають можливого інсценування "вбивства" задля конкретної мети. 

У Залізному порту Херсонської області застрелили депутата-зрадника Олексія Ковальова, повідомляє херсонське видання Мост

Видання зазначає, що на колаборанта напередодні було скоєно замах, під час якого він загинув.

«Це опосередковано підтвердили декілька джерел в правоохоронних органах. Щоправда, джерела обережні із своїми розповідями. Адже є вірогідність інсценування», - пише «Мост».

При цьому одне із джерел видання зазначає, що є інформація про поранення Ковальова в живіт і голову.

Обласної військової адміністрації Сергій Хлань також повідомив про ймовірне вбивство Ковальова, та зазначив, що про смерть «міністра» повідомили і пропагандистські херсонські ЗМІ, однак згодом видалили інформацію.

Про достовірність інформації заявляє також і видання «Українська правда», яке посилається на джерело в партії "Слуга народу", до якої раніше належав зрадник.

Вранці в понеділок перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив про заплановані росіянами "фільтраційні" заходи у Голій Пристані, де проживав Ковальов.

За інформацією Соболевського, російські окупанти стягнули туди додаткові сили, які проводитимуть перевірки та "обшуки" у населення.

«Є інформація, що сьогодні орки планують проводити фільтраційні заходи у Голій Пристані. Стягнули туди додаткові сили, проводитимуть перевірки та обшуки населення», - написав він.

Водночас видання «Мост» зазначає, що після інформації про замах на  Олексія Ковальова біля його будинку у Голій Пристані з'явилось багато озброєних російських військових.

У той же час, якщо вбивство Ковальова виявиться інсценуванням, то кому і навіщо це потрібно? Самому Ковальову, щоб «зникнути і зажити новим життям», російським, щоб спровокувати хвилю реакції для усунення місцевих, або для дискредитації українських ЗМІ, які «як завжди брешуть»?

Читайте також: Телеканал депутата-колаборанта Олексія Ковальова передали у Держкіно

Це вже не перший замах на Ковальова, якого місцеві партизани називають своєю пріоритетною ціллю. 22 червня у Голій Пристані підірвали автомобіль колаборанта, Ковальов отримав травми, але вижив.

Заможний херсонський аграрій добровільно співпрацює з окупантами, які призначили його «міністром сільського господарства».

Ковальов, який  до повномасштабного російського вторгнення був народним депутатом від «Слуги народу», не виходив на зв’язок кілька місяців. 8 червня він оприлюднив у Facebook пост, в якому зізнався у колабораціонізмі. Згодом правоохоронці встановили, що зрадник допомагав окупантам налагодити вивезення з окупованої території зерна і солі до Росії через Крим.

Депутатські повноваження Ковальова спливають у 2023 році. Поки що, за даними ЗМІ, йому заблокували роботу у Верховній Раді. Ковальова також виключили з фракції «СН».

На депутата завели справу за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору), після чого Ковальова було оголошено в розшук.