UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині розміновано вже третину земель правобережжя - Прокудін

Загалом це 203 тисячі гектарів території області.

Третину земель звільненої від російських загарбників території правобережної Херсонщини уже вдалося розмінувати, повідомив в ефірі телемарафону очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Колосальна робота проведена: зараз третина правобережної Херсонщини розмінована. Це 176 тисяч гектарів саме сільськогосподарських земель, а всього - 203 тисячі гектарів території", - сказав Прокудін.

Якщо рівно рік тому, за його словами, в області працювало лише 10 груп розмінування і 80 саперів, то зараз - 250 груп і 1164 сапери. На розмінуванні територій області працюють Сили оборони, ДСНС, поліція, також є і гуманітарне розмінування, влада Херсонщини взаємодіє з міжнародними організаціями у цьому питанні.

Зараз у кожній громаді підконтрольної Україні частини Херсонщини є план розмінування, громада сама вирішує, які території слід розмінувати першочергово. І все одно, наголосив Прокудін, ще необхідні і машини з розмінування і людський ресурс. При цьому мова наразі не йде про окупований досі росіянами лівий берег області.

Читайте також: Японія надає Україні $106 млн на розмінування та інші стратегічні напрямки

Раніше повідомлялося, що Південна Корея передала підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій ще 10 роботизованих машин MV-4 та MV-10 компанії DOK-ING для гуманітарного розмінування звільнених територій.