UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині розгортають мобільний госпіталь для пацієнтів з коронавірусом

В область вже вирушила колона рятувальників, які й везуть все необхідне для мобільного госпіталя.

У Херсонській області вирішили розгорнути мобільний госпіталь на території Каховської центральної міської лікарні ім. родини Панкеєвих, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. У ДСНС зазначили, що це допоможе збільшити кількість місць для пацієнтів з коронавірусом.

«25 жовтня на Херсонщину вирушила колона техніки рятувальників, яка доправляє Мобільний госпіталь ДСНС України до однієї з лікарень м. Каховка.  Госпіталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії», – зазначили у ДСНС.

Вказано, що мобільний госпіталь є автономним. Він забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення.

«Його розгортання дозволить посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на COVID-19», – додали в ДСНС.

Читайте також: Бідні країни отримали в 16 разів менше антиковідних вакцин, ніж багаті

Як повідомлялося, лише чотири області відповідають показникам жовтої зони карантину. Водночас до помаранчевої області МОЗ віднесло Київ та 14 областей. Показники червоної зони у шести областях, серед яких і Херсонська.

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко наголосив, що під час нинішньої хвилі зростання рівня захворюваності на коронавірус кожні 2-3 тижні кількість нових випадків збільшується вдвічі. МОЗ прогнозував в Україні пік поширення коронавірусу в середині листопада, але він може наступити раніше.

Докладніше про обов'язкову вакцинацію в Україні читайте в статті Алли Котляр «Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей»