UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині росіяни зводять фортифікаційні споруди з награбованого в цивільних – Генштаб

У такий спосіб окупанти посилюють свою оборону.

Російські окупанти вчиняють всі можливі воєнні злочини. Зокрема у Херсонській області вони будують фортифікаційні споруди з награбованого в місцевих жителів. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні за 18 жовтня.

«Порушуючи всі норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, російські окупанти зводять фортифікаційні споруди за рахунок грабунку місцевого населення. Так, у населеному пункті Благодатне Херсонської області, з приватних домогосподарств мирних громадян вилучають будівельні матеріали та металеві конструкції садиб для обладнання інженерних укріплень», – йдеться у зведенні Генштабу.

Читайте також: Розстріляли з автомата дитину: деталі вбивства окупантами на Херсонщині

Нагадаємо, в умовах активного наступу ЗСУ перед Росією стоїть дилема: відвести війська за Дніпро чи лишитись захищати політичний імператив в Херсоні.

Нагадаємо також, раніше Генштаб повідомляв, що з окупованих регіонів Херсонщини надходить інформація щодо масового виселення мешканців з їх приватних осель, повідомляє Генштаб. А в населеному пункті Чонгар місцевих жителів насильно примушують брати участь у фортифікаційному обладнанні позицій.