UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині чоловік намагався самотужки винести з поля міну і загинув

Керівник ОВА застеріг жителів області від самостійних спроб розмінування - це закінчується трагедією

У Херсонській області чоловік загинув, намагаючись винести з поля міну. Боєприпас здетонував, і 47-річний чоловік отримав множинні поранення, від яких помер у лікарні.

Читайте також: У Мінекономіки спільно з Tony Blair Institute підрахували збитки України від замінованих територій

Очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, повідомляючи про трагічний випадок, написав у телеграмі:

"Сьогодні близько шостої години вечора до лікарні доправили 47-річного потерпілого з травмами грудної клітки, обличчя, рук та ніг. Чоловік дістав поранення, коли намагався винести міну з поля. На жаль, від отриманих травм він помер у лікарні. Медики до останнього боролись за його життя", – 

Керівник адміністрації звернувся до жителів області з проханням ніколи не намагатися самостійно щось знешкодити. Треба обов1язково викликати спеціалістів - рятувальників або поліцію.

Читайте також: У Сумській області під час розмінування загинув сапер з Дніпропетровщини

За даними ДСНС, станом на грудень 2023 року в Україні від початку повномасштабної війни через підрив на мінах або інших вибухонебезпечних предметах загинули 277 людей. Крім того, поранень зазнали 608 людей, із них – 74 дитини.

Рятувальники повідомляли, що потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

На жаль, багато жителів населених пунктів на деокупованій території беруться самотужки розміновувати свої оселі, поля і городи або наймають так званих "чорних саперів". Це люди, які обізнані з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами, але вони не несуть ніякої відповідальності за якість розмінування. Тому краще звертатися до саперів, які займаються розмінуванням у тому чи іншому регіоні. Краще трохи почекати, але залишитись живим.