UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині затримали підполковника поліції

Поліцейський прикривав незаконні вирубки.

У Харківській області правоохоронці викрили начальника одного з районних управлінь поліції Харківщини.

Поліцейський отримав 40 тисяч грн за прикриття незаконних вирубок, повідомляє Територіальне управління Держбюро розслідувань Полтави.

"Оперативними працівниками ДБР встановлено, що підполковник поліції вимагав у місцевого громадянина, який займався лісозаготовкою, переробкою і продажем деревини, 40 тисяч грн неправомірної вигоди за неперешкоджання його підприємницької діяльності та допомога в проблемних питаннях, які могли виникати у підприємця", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 9 січня на вимогу правоохоронця в його службовому кабінеті потерпілий передав першу частину хабара - 20 тисяч гривень.

21 січня співробітники ДБР затримали правоохоронця в порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини суми.

Читайте також: У поліції розповіли подробиці скандалу з нетверезим екс-заступником міністра економічного розвитку: Немилостивий зізнався у скоєному

Слідство ведеться ДБР по ч. 3 ст. 368 КК України (одержання ним неправомірної вигоди в сумі 40 тисяч гривень). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Поліцейському готують підозра. Також слідчі будуть клопотати в суді про обрання запобіжного заходу і звільнення з займаної посади.

За інформацією агентства, затриманий - керівник Зміївського відділу поліції.

Раніше заступнику голови однієї з райдержадміністрацій Дніпропетровської області повідомили про підозру у привласненні 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району.

Про підозру повідомлено і його спільникам, пише сайт Нацполіціі

"Спільно з підприємцем і інженером-землевпорядником вони привласнили 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району. На момент скоєння злочину чиновник виконував обов'язки голови райдержадміністрації", йдеться в повідомленні.

Тодішній голова РДА вплинув на членів тендерного комітету для перемоги в закупівлі підконтрольного підприємства.

У січні 2019 року РДА та ПП уклали договір про проведення інвентаризації земель сільгосппризначення. Вартість робіт склала 4,3 млн грн, а виконавцем була субпідрядна організація, де працював фігурант розслідування - інженер-землевпорядник.

Також Служба безпеки України викрила привласнення коштів, виділених на реконструкцію магістрального нафтопроводу в Жітомірскоі̆ області.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру СБУ на відомчому сайті.

За даними слідства, у 2018-2019 роках були проведені тендери на капремонт та реконструкцію об'єкта для посилення протидиверсійної та антитерористичної захищеності.

Загальна вартість передбачених робіт склала майже 130 млн гривень.