UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині виявили тіла двох цивільних, руки яких з’єднані наручниками

Ймовірно, чоловіків убив російський спецназ під час окупації територій області.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України

Українські правоохоронці виявили тіла двох загиблих цивільних чоловіків, руки яких були з’єднані наручниками, на території бази відпочинку в недавно звільненому від російських окупантів селі Новоплатонівка Борівського району Харківської області. Про це повідомила пресслужба офісу генерального прокурора в Telegram.

"Їх знайдено у ямі глибиною чотири метри. Ліва рука одного загиблого була з’єднана кайданками з правою рукою іншого", – йдеться в повідомленні.

Прокурори й поліція також виявили перелом лівої скроневої ділянки на черепі одного з чоловіків та вогнепальне поранення – на черепі іншого. За даними Нацполіції, загиблим було від 30 до 35 років, обидва були вдягнені в цивільний одяг.

За попередніми даними правоохоронців, мирних українців убили російські спецназівці, що під час окупації територій Харківської області розміщувалися на згаданій базі відпочинку. Там вони перебували в кількості 250-350 осіб та періодично проводили ротацію.

Читайте також: Катують, гвалтують, страчують: в ООН розповіли про воєнні злочини росіян в Україні – NYT

Слідчі розпочали досудове розслідування щодо порушення законів і звичаїв війни в поєднанні з умисним убивством.

"Наразі тіла загиблих направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці вилучили вісім хомутів та дві мотузки", – додали в ОГП.

Раніше в селі Піски-Радьківські Ізюмського району на Харківщині виявили ще одну катівню російських загарбників.