UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині, Сумщині та в Дніпрі прогриміли вибухи

Нещодавно після серії вибухів у столиці ми публікували правила, що рятують життя під час ракетних ударів та бомбардувань.

Місцеві Telegram-канали повідомляють про вибухи а Харкові, Шостці Сумської області та в Дніпрі. Лише зараз закінчилася масштабна всеукраїнська повітряна тривога: до цього, починаючи з 3 ночі фактично по всій країні лунали сирени.

Наразі від місцевих офіційних представників влади ще нема звітів про підсумки ночі 131-ї доби від початку повномасштабного вторгнення.

Доповнено

О пів на сьому ранку голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко підтвердив ракетну атаку на область. Росіянами випущено 7 ракет, з них 6 змогли збити сили української ППО. Над Дніпром та Синельниківським районом.

"У Дніпрі уламки збитої ракети спричинили загоряння. Рятувальники вогонь приборкали. Ніхто не постраждав. У місті Покров «приліт» у приватний сектор. Зруйновані кілька будинків, ще у кількох повибивало шибки. Від вибуху сталася пожежа. На місці працюють представники ДСНС та поліції. Попередньо, без постраждалих", – уточнив Резніченко. 

Нещодавно після серії вибухів у столиці ми публікували правила, що рятують життя під час ракетних ударів та бомбардувань.

Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки. Також ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи.

Також можна проглянути відео від українських ветеранів, які діляться лайфхаками щодо ключових правил поводження під час артилерійських чи авіаударів, які можуть вберегти від летальних наслідків.