UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині продовжується масова евакуація, вивезли уже понад чотири тисячі людей

На разі їх, здебільшого, розміщають у межах області.

© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram

В Харківській області продовжується евакуація населення з територій, де російські війська активізували наступ. Так, за даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, з громад, де є загроза для життя й здоров‘я цивільних, уже евакуювали понад 4000 тисяч жителів.

Евакуацію проводять місцеві адміністрації, Координаційний гуманітарний центр та волонтера, а також поліція та ДСНС.

«Щодо напрямку Старий Салтів. Проблем з евакуацією, переміщенням цивільного населення по цьому напрямку немає», - запевнив голова ОВА.

Для тих людей, які потребують супроводу, надаються відповідальні особи, які супроводжують людей до місць тимчасового проживання.

Синєгубов зазначив, що  70% евакуйованих мають житло для проживання – здебільшого залишаються у родичів та близьких. Тим не менше в області розгорнули ще майже 900 місць для евакуйованих, і за потреби можуть їх ще збільшити.

Також керівник області додав, що існує домовленість з «Укрзалізницею» про те, що в разі збільшення темпів евакуації, в тому числі за межі області, компанія буде подавати додаткові потяги за окремим напрямкам.

Читайте також: Окрім півночі Харківщини, росіяни просунулися й майже на всіх інших ділянках фронту, зокрема й на тих, де їх начебто відрізали

У суботу на північному сході Харківської області продовжувались запеклі бої за контроль над кількома українськими селами поблизу російського кордону. Зокрема під обстрілами залишається Вовчанськ, де від російських ударів гинуть люди.

Окупанти утворили два плацдарми вздовж кордону на Харківщині, просунувшись на глибину до 10 кілометрів та захопили шість населених пунктів.

В Харківській ОВА стверджують, що ситуація хоч і складна, але контрольована, тому причин для евакуації населення з Харкова немає.