UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині примусово евакуюють 123 дитини

Евакуація стосується дітей-сиріт та тих, які позбавлені батьківського піклування.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) оголосило про примусову евакуацію 123 дітей з території громад Харківщини. Йдеться про 36 населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів, повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також: Евакуація з пекла – з яких районів Харківщини вивозять людей у безпечну місцевість

Евакуювати планують дітей-сиріт та тих, які позбавлені батьківського піклування, разом з їхніми законними представниками. Спочатку дітей розмістять в обласному центрі, а потім — на Волині. До проведення евакуації залучені ЮНІСЕФ та організація «СОС Дитячі Містечка».

У квітні очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов оголосив про примусову евакуацію дітей з прикордонних громад області. За його словами, мова йде про Харківський та Богодухівський райони.

Вже в травні росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківську область. Президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ зустріли загарбників «військами, бригадами та артилерією». Насамперед бойові дії розпочались в напрямку прикордонного міста Вовчанськ. При цьому голова Харківської ОВА заявляв, що українські війська не втратили «жодного метра».

Ворожі обстріли Харківщини зростають. 23 травня Синєгубов повідомив про 20 постраждалих людей за добу внаслідок ударів росіян по регіону.

Раніше  Зеленський заявив про посилення уваги до прикордоння Харківщини та Сумщини. Основні бої, як він повідомив, тривають на куп'янському напрямку Харківської області.