UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині чоловік кинув гранату під авто з людьми і на подвір'я сусідів. Є постраждалі

Правоохоронці затримали зловмисника.

Правоохоронці затримали жителя Вільхуватської громади на Харківщині, який кинув під авто 39-річного чоловіка гранату РГД, повідомили в Нацполіції області. Внаслідок вчинку затриманого осколкові поранення отримали троє чоловіків, які в момент інциденту перебували в авто.

«45-річний зловмисник на цьому не зупинився і закинув ще одну гранату РГД до домоволодіння інших мешканців громади. Боєприпас не розірвався. Ніхто з господарів будинку не постраждав», – додали в поліції.

Інцидент стався у Великдень, 16 квітня. Правоохоронці отримали повідомлення о 18:30. Справу проти чоловіка відкрили за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Львові в багатоповерхівці вибухнула граната: одна людина загинула

Нагадаємо, 15 квітня, в Деснянському районі Києва пролунав вибух. За попередніми даними, це була граната. Дві людини постраждали. Інцидент стався на вулиці Милославській, що на Троєщині. Наступного дня стало відомо, що правоохоронці затримали зловмисника.